Kene İlaçlama

Kene İlaçlama

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKA veya Kırım-Kongo Hemorajik Ateş, KKHA) keneler (özellikle Hyalomma cinsi) yoluyla bulaşan, zoonotik enfeksiyona yol açan bir viral hastalıktır. Lütfen kedimizi ve çevremizdekileri koruyalım.

Sendrom Türkiye'de ilk kez 2002 yılında ortaya çıkan epidemi sırasında tanımlanmıştır. Sendroma ilk kez 1944 yılında Batı Kırım'da rastlanmıştır. Bu hastalığa Orta Asya'da daha önceleri "Kara Humma" denilen hastalıkla aynı olduğu tespit edilmiştir. Bir başka adı ise Orta-Asya Kanamalı Humması'dır.

Afrika dışında Türkiye dahil birçok Asya, Avrupa ve Doğu Avrupa ülkesinde rastlanmıştır. Kene, kan emerek beslendiği için hemen tüm yabani ve evcil hayvanların (inek, koyun, köpek, kediler, keçiler, tavuklar, kemiriciler, yerde beslenen kuşlar vb.) üzerinde bulunabilir ve bu hayvanlardan insana geçebilmeleri sözkonusudur.

Kene ayrıca, orman, çalılık ve yeşil, yüksek otlu alanlarda ormanlarda bulunur. Kene beslenmek için doğrudan insanlara da geçip ısırabilir. Bu nedenle daha çok kırsal bölgelerde ve hayvancılıkla uğraşan kişilerde kene saldırısı görülmekle birlikte kentsel alanlardaki uygun ortamlarda da kene vakaları olabilir. Lütfen açık alanlarda kendimizi koruyalım.

Virüs bulaşmış keneler, kan emişini tamamladıktan sonra ayrılırken bir sıvı salgılarlar. Kene virüsü genellikle bu sıvı ile bulaştırır. Kene kanını emdiği ve virüsü bulaştırdığı tüm canlıları hasta eder. Fakat hastalık genellikle hayvanlarda hafif ve bulgusuz seyreder. Bu nedenle daha az görülmekle birlikte hasta hayvanların salgıları ve kanları aracılığıyla da hastalık bulaşabilir.

ÜCRETSİZ KEŞİF HİZMETİMİZDEN
YARARLANMAK İSTER MİSİNİZ?

Haşere probleminizin neden kaynaklandığı, ne gibi ilaçlama işlemleri uygulanabileceği, böylelikle kesin çözüme nasıl ulaşabileceğiniz profesyonel ekibimiz tarafından belirlenir ve proje hakkında ücretsiz danışmanlık hizmeti almış olursunuz. Bu bağlamda çözüm odaklı çalışma sonucunda fiyat çalışması yapılmaktadır.

letter_img